De facelift van de stijlgevel.

De renovatie van gevels, voorzien van een decoratief pleisterwerk, sierlijsten en diverse ornamenten vormt meer dan ooit een specialiteit binnen de gevelrenovatie. Niet alleen vergen dergelijke projecten een flinke dosis artisanaal vakmanschap, maar men dient tijdens de uitvoering van deze werken ook met tal van risicofactoren rekening te houden. Johan Everaert, zaakvoerder van BVBA Everaert, beschikt over een artisanaal atelier waar modules voor gevelornamenten vervaardigd worden.Hoewel decoratiewerken ook een deel van de activiteiten blijven uitmaken, profileert Gevelrenovatie Everaert zich momenteel hoofdzakelijk in de reiniging, restauratie en uiteindelijke afwerking van kunstig gerealiseerde gevels. De firma EVERAERT realiseert als het ware “een nieuwe” huid voor een gebouw.

Reeds drie generaties

De naam EVERAERT is in de renovatiewereld en in het Gentse een historisch begrip. In 1910 startte het bedrijf in Evergem. Transport naar en van de werken gebeurde met de steekkar. Aanvankelijk schilderde men de gevels in zinkwit, lijnolie en droogmiddel, met de hand gemengd. Pas rond 1950 kwam de verfrol er en waren er kant en klare producten beschikbaar. Meer moderne technieken laten ons toe een goede prijs-kwaliteit verhouding aan te bieden in de renovatie, alhoewel het ambachtelijk nog steeds de bovenhand heeft.

Degelijk renoveren

Vanuit de industrie worden steeds nieuwe renovatieproducten op de markt gebracht. Als enkeling is het onmogelijk om alle toepassingen op te volgen. EVERAERT doet het voor U! Wij verschaffen u de erg belangrijke informatie die het verschil maakt. Onze offertes worden gestaafd door labotesten en adviezen van de fabrikanten en houden, indien van toepassing, rekening met vereisten of aanbevelingen van Monumentenzorg.